هوش مصنوعی را میتوان به عنوان نرمافزاری فرض کرد که با تمرین و تکرار روشی (الگوریتمی) ایجاد کردهاست که میتواند مسائل جدیدی را حل کند. برای اینکار نیاز به حل مسئلههای فراوانی است که حل شده و بر چسب گذاری شدهاند.
شرکتی که قصد توسعه یک هوش مصنوعی را دارد باید از افراد زیادی کمک بگیرد تا بتواند دادههای مورد نیاز را به دست آورد. شرکت میتواند افرادی را استخدام کند و و آنها در قبال دریافت پول مسائلی را حل و برچسبگذاری کنند یا افرادی را بدون اینکه حتی خودشان بدانند چه کاری انجام میدهند به این کار وادار کند و حتی ذرهای هزینه اضافی را متقبل نشود. در دنیایی که اخلاقیات دیگر در تصمیم گیریها جایی ندارند همه چیز در سود بیشتر خلاصه میشود قطعا روش دوم انتخاب خواهد شد.
اما چطور؟
به احتمال بسیار زیاد در طول گشت و گذار در اینترنت با مسائلی مواجه شدهاید که میخواهند مطمئن شوند یک روبات نیستید و بدون تایید هویت شما به شما اجازه عبور نمیدهند این مسائل که به کپچا یا ریکپچا معروفاند در کنار جنبه مثبتی که میتوانند داشتهباشند میتوانند برای جمع آوری دادههای برچسب گذاریشده برای تمرین هوش مصنوعی استفاده شوند. اگر دقت کرده باشید با بالا گرفتن تب ماشینهای خودران در سالهای اخیر در ریکپچا ها از مسائلی استفاده میشود که از شما درخواست میکند تصاویری را برگزینید که در آنها وجود ماشینی را تشخیص میدهید و این بسیار شک برانگیز است.
در اینستاگرام و فیسبوک افراد میتوانند دوستان خود را بر روی تصاویری که به اشتراک میگذارند نشان کنند و پس از مدتی خود سیستم آنها را برای کاربران نشان گذاری میکند. تصور کنید اکنون فیسبوک چه فناوری تشخیص چهره دقیقی میتواند در اختیار داشته باشد! اگر این فناوری به دست افراد نادرستی بیافتد چه خطراتی میتواند داشته باشد؟ ترسناک است، نه؟
در این زمانه خطرناک باید بسیار بیشتر احتیاط کنیم تا بتوانیم خطرات را تشخیص بدهیم.
اما راهحل چیست؟ هنوز نمیدانیم اما شاید بازگشت به اخلاقیات بهترین گزینه باشد.
شاید اینطور به نظر برسد که من مخالف توسعه هوشمصنوعی هستم اما این درست نیست. هوشمصنوعی همانند شمشیری دولبه است و ما باید برای حفظ و تقویت جنبههای مثبت آن و کاهش مضرات آن تمام توان خود را به کار بندیم. توسعه هوش مصنوعی بهتر نمیتواند دلیلی بر سوءاستفاده از کاربران شود و باید جلوی اینکار گرفتهشود.البته نمیتوان منکر این قضیه نیز شد که سیستمهای هوش مصنوعی هر چه بیشتر کار کنند بهتر میتوانند به حل مسئله بپردازند. شاید شرکتها بتوانند سامانهای ایجاد کنند که افراد بتوانند درون آن به حل مسائل بپردازند و از این طریق به شرکت مورد علاقهشان کمک برسانند (همانند کاری که شرکت موزیلا کرده است برای تشخیص دستخط) و از این طریق با دزریافت مقدار اندکی پول یا حتی به رایگان به توسعه هوش مصنوعی کمک کنند.
الهام گرفته شده از ویدئویی از سایت The Verge
باتشکر
درباره این سایت